ulu itulau - 1

tala fou

Fa'ailoaina o Su'esu'ega Fa'afou ile EGCG: Sa'iliga Folafolaga ma A'afiaga mo le Soifua Maloloina

Ua maua e le au su'esu'e se togafitiga fou e ono mafai mo le fa'ama'i o le Alzheimer i le tulaga o leEGCG, o se tuufaatasiga e maua i le lauti lanumeamata. O se suʻesuʻega na lomia i le Journal of Biological Chemistry na maua aiEGCGe mafai ona faʻalavelaveina le faʻavaeina o le amyloid plaques, o se uiga iloga o le faʻamaʻi o le Alzheimer. Na faia e le au suʻesuʻe suʻega i isumu ma maua aiEGCGfaʻaititia le gaosiga o amyloid beta proteins, lea e iloa e faʻaputu ma fausia ai ni faʻailoga i le faiʻai o tagata maʻi o le Alzheimer. O lenei suʻesuʻega e taʻu mai aiEGCGe mafai ona avea ma sui tauva mo le atinaʻeina o togafitiga fou mo le faʻamaʻi o le Alzheimer.

e1
e2

Le Saienisi i TuaEGCG: Su'esu'eina ona Fa'amanuiaga Fa'alesoifua maloloina ma Talosaga Fa'atatau :

Na maua foi e le suʻesuʻega lenaEGCGe mafai ona fesoasoani e puipuia sela o le fai'ai mai aafiaga oona o polotini beta amyloid. E taua tele lenei mea ona o le oti o sela faiʻai o se mea taua tele i le alualu i luma o le faʻamaʻi o le Alzheimer. E ala i le puipuia o aʻafiaga oona o le amyloid beta proteins,EGCGe mafai ona fa'agesegese le alualu i luma o le fa'ama'i ma fa'asaoina galuega fa'alemafaufau i gasegase.

I le faaopoopo atu i ona aoga aoga mo le faʻamaʻi o le Alzheimer,EGCGua su'esu'eina fo'i ona o ana mea e puipuia ai le kanesa. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai lena meaEGCGe mafai ona taofiofia le tuputupu aʻe o sela o le kanesa ma faʻaosofia ai le apoptosis, poʻo le oti o le cell programmed, i sela o le kanesa. O le mea lea e ta'u mai aiEGCGe mafai ona avea ma meafaigaluega taua i le atinaʻeina o togafitiga fou o le kanesa.

E lē gata i lea,EGCGua maua o lo'o i ai mea fa'aanti-inflammatory ma antioxidant, lea e mafai ona aoga mo le tele o tulaga fa'alesoifua maloloina. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai lena meaEGCGe mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le mumu i totonu o le tino ma puipuia sela mai faʻaleagaina faʻamaʻi. E ono iai ni a'afiaga mo tulaga e pei o le fatu fatu, ma'i suka, ma le gugu.

e3

O le mauaina oEGCGO fa'amanuiaga fa'atatau mo le fa'ama'i o le Alzheimer ma lona iloa e fa'ama'i ai le kanesa, fa'ama'i, ma mea fa'aantiantioxidant ua avea ai ma vaega fiafia o su'esu'ega. O le a mana'omia nisi su'esu'ega ina ia malamalama atoatoa i le faiga o gaioiga aEGCGma fa'amautu lona gafatia e avea o se vaila'au fa'afoma'i mo tulaga fa'alesoifua maloloina eseese. Ae ui i lea, o suʻesuʻega i le taimi nei o loʻo fautua mai aiEGCGe mafai ona taofi folafolaga mo le atinaʻeina o togafitiga fou mo le faʻamaʻi o le Alzheimer ma isi tulaga faʻalesoifua maloloina.


Taimi meli: Iul-29-2024