ulu itulau - 1

tala fou

O suʻesuʻega e faʻaalia ai le aoga o le Leucine mo le soifua maloloina o musele

O se suʻesuʻega talu ai nei na lolomiina i le Journal of Nutrition ua faʻamalamalamaina ai le aoga o leleucine, o se amino acid taua, mo le soifua maloloina o maso. O le suʻesuʻega, na faia e se vaega o tagata suʻesuʻe mai i iunivesite taʻutaʻua, na faʻamoemoe e suʻesuʻe aafiaga oleucinefa'aopoopoga i le fa'atupuina o le protein maso ma le soifua maloloina atoa o maso. O suʻesuʻega o suʻesuʻega e iai ni aʻafiaga taua mo tagata taʻalo, tagata matutua matutua, ma tagata taʻitoʻatasi o loʻo vaʻavaʻai e faʻaleleia le soifua maloloina o maso.
F46342B4-3515-488d-8D4F-172F3A1AB73B
LeucineO le Aafiaga i le Soifua Maloloina ma le Soifua Maloloina Faʻaalia:

O le suʻesuʻega na aofia ai se faiga faʻasaienisi malosi, faʻatasi ai ma tagata auai na tuʻuina atuleucinefa'aopoopoga ma o latou musele fa'apolotini o lo'o mata'ituina lelei. O i'uga na iloa aileucinefa'aopoopoina fa'atupuina le fa'atupuina o le porotini o maso, fa'ailoa mai ai lona sao taua i le fa'atupuina o maso ma toe fa'aleleia. O lenei sailiga e taua tele mo tagata taʻalo ma tagata taʻitoʻatasi o loʻo vaʻavaʻai e faʻaleleia o latou maso maso ma malosi.

E le gata i lea, o le suʻesuʻega na faʻaalia ai foi le aoga o leleucinemo tagata matutua. A'o matutua tagata, o le fa'atumauina o maso maso ma le malosi e fa'ateleina le taua mo le soifua maloloina atoa ma le gaioi. Na maua e le au suʻesuʻe lena mealeucinefa'aopoopo e mafai ona fesoasoani i tagata matutua e fa'asaoina maso maso ma gaioioiga, e ono fa'aitiitia ai le lamatiaga o le gau o maso ma le vaivai.

Ua talia fiafia e le sosaiete faasaienisi nei sailiiliga, ma faamamafaina le taua o leucinei le faalauiloaina o le soifua maloloina o maso. O Dr. Sarah Johnson, o se tagata tomai faapitoa tau taumafa, na ia faapea mai, “O lenei suesuega e maua ai ni malamalamaaga taua i le aoga o leleucinemo le soifua maloloina o maso. O mea na maua e lagolagoina ai le manatu e faapealeucinefaʻaopoopoga e mafai ona avea ma taʻiala taua mo tagata taʻitoʻatasi o loʻo vaʻavaʻai e faʻamalieina o latou soifua maloloina maso, pe o latou o tagata taʻalo poʻo tagata matutua.
1
I le faaiuga, o sailiiliga a le suʻesuʻega ua faʻamaonia ai le aoga o leleucinemea faaopoopo mo le soifua maloloina o maso. Faatasi ai ma lona gafatia e faʻaleleia le faʻaogaina o maso protein ma mafai ona faʻasaoina maso maso i tagata matutua,leucineo lo'o fa'amauina le folafolaga o se fa'aopoopoga mea'ai taua mo le fa'aleleia o le soifua maloloina o maso. A'o fa'aauau su'esu'ega e su'esu'e ai le matafaioi aleucinei le soifua maloloina maso, o nei suʻesuʻega e maua ai faʻamatalaga taua mo tagata taʻitoʻatasi o loʻo vaʻavaʻai e faʻamalieina a latou faʻatinoga faaletino ma le soifua manuia lautele.


Taimi meli: Aukuso-07-2024