ulu itulau - 1

tala fou

O su'esu'ega e fa'aalia ai le aoga o le Glucosamine mo le soifua maloloina fa'atasi

O se suʻesuʻega talu ai nei ua faʻamalamalamaina ai le aoga o leglucosaminemo le soifua maloloina sooga. O le suʻesuʻega, lomia i le Journal of Orthopedic Research, suʻesuʻeina aʻafiaga oglucosaminei luga o le soifua maloloina o le cartilage ma galuega faʻatasi i tagata taʻitoʻatasi e maua i le osteoarthritis. O mea na maua e fautua mai aiglucosaminefa'aopoopoga e ono iai se a'afiaga lelei i le soifua maloloina fa'atasi, e maua ai le fa'amoemoe mo i latou o lo'o mafatia i fa'afitauli fa'atasi.

2024-08-15 100848
a

O le suʻesuʻega, na faia e se vaega o tagata suʻesuʻe mai taʻitaʻi faʻalapotopotoga faʻafomaʻi, na aofia ai se faʻataʻitaʻiga faʻafuaseʻi, faʻalua-tauaso, faʻataʻitaʻiga placebo. O tagata auai e maua i le osteoarthritis na tuʻuina atuglucosaminemea faaopoopo po'o se placebo mo se vaitaimi e ono masina. O iʻuga na faʻaalia ai o i latou na mauainaglucosaminefaʻaleleia atili le soifua maloloina o le cartilage ma galuega faʻatasi pe a faʻatusatusa i le vaega placebo.

O Dr. Sarah Johnson, o se foma'i o le rheumatologist ma o se tasi o ta'ita'i su'esu'e o lo'o aofia i le su'esu'ega, na fa'amamafaina le taua o nei su'esu'ega. "O la matou suʻesuʻega e maua ai faʻamaoniga faʻamaoniaglucosaminee mafai ona faia se sao taua i le faʻalauiloaina o le soifua maloloina faʻatasi ma faʻaitiitia faʻamaoniga e fesoʻotaʻi ma le osteoarthritis, "o lana tala lea. "O nei faʻaiʻuga e mafai ona aʻafia ai le auala tatou te faʻalatalata atu ai i le puleaina o tulaga faʻatasi faʻatasi i le falemaʻi."

Glucosamineose mea fa'alenatura o lo'o maua i totonu o le tino, aemaise lava ile sua o so'oga. Ua lauiloa mo lana matafaioi i le faatumauina o le fausaga o le cartilage, le aano e faʻafefe ai sooga. A o le tino e mafai ona gaosiaglucosaminena o ia lava, e mafai ona faʻaitiitia ona maualuga i le matua poʻo se taunuuga o tulaga faʻatasi, e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le cartilage ma le faʻalavelave faʻatasi.

e

O fa'ai'uga o lenei su'esu'ega e saofagā i le fa'atuputeleina o fa'amaumauga fa'asaienisi e lagolagoina ai fa'amanuiaga e ono maua maiglucosaminemo le soifua maloloina sooga. A'o fa'aauau pea su'esu'ega e su'esu'e ai faiga e fa'avae ai ona a'afiaga,glucosaminefa'aopoopoga e ono tula'i mai ose auala fa'amoemoe mo le fa'alauiloaina o le soifua maloloina fa'atasi ma le fa'afoeina o tulaga e pei ole osteoarthritis. Faatasi ai ma atinaʻe faʻaauau i lenei matata, o tagata taʻitoʻatasi o loʻo saili e lagolago lo latou soifua maloloina faʻatasi e mafai ona maua le faʻamoemoe i aoga aoga oglucosamine.


Taimi meli: Aukuso-15-2024