ulu itulau - 1

tala fou

E ono Fa'amanuiaga ole Bacopa Monnieri Extract mo le Soifua Maloloina ole Fai'ai 1-2

1 (1)

Bacopa monnieri, e taʻua foi o le brahmi i le Sanskrit ma le faiʻai tonic i le Igilisi, o se laʻau Ayurvedic e masani ona faʻaaogaina. O se suʻesuʻega faʻasaienisi fou o loʻo taʻua ai o le Indian Ayurvedic herb Bacopa monnieri ua faʻaalia e fesoasoani e puipuia le faʻamaʻi o le Alzheimer (AD). O le iloiloga, lomia i le tusi talaaga Science Drug Target Insights, na faia e se vaega o tagata suʻesuʻe Meleisia mai le Iunivesite o Teila i le Iunaite Setete ma iloilo aafiaga o le soifua maloloina o bacosides, o se vaega bioactive o le laau.

I le taʻua o ni suʻesuʻega se lua na faia i le 2011, na taʻua ai e le au suʻesuʻe e mafai e le bacosides ona puipuia le faiʻai mai faʻaleagaina faʻamaʻi ma le paʻu o le mafaufau e aʻafia i tausaga e ala i le tele o masini. I le avea ai o se glycoside e le polar, e mafai e le bacosides ona sopoia le pa puipui o le toto-faiʻai e ala i le faʻasalalau faʻafefete faʻafefeteina faigofie. Faʻavae i luga o suʻesuʻega talu ai, na fai mai ai le au suʻesuʻe e mafai foi e le bacosides ona faʻaleleia le gaioiga o le mafaufau ona o ana mea faʻasaʻo faʻamalosi saoloto.

O isi fa'amanuiaga fa'alesoifua maloloina obacosidese aofia ai le puipuia o neu mai le Aβ-induced toxicity, o se peptide e faia se sao taua i le pathogenesis o le AD aua e mafai ona faʻapipiʻi i fibrils amyloid e le mafai ona faʻaaogaina. O lenei iloiloga o loʻo faʻaalia ai le faʻaogaina lelei o le Bacopa monnieri i le mafaufau ma le neuroprotective applications, ma e mafai ona faʻaogaina ona phytoconstituents mo le atinaʻeina o vailaʻau fou. O le tele o laʻau masani o loʻo i ai faʻafefiloi lavelave o mea faʻapipiʻi faʻatasi ma gaioiga eseese o vailaʻau ma meaola, aemaise lava Bacopa monnieri, lea e faʻaaogaina. e pei o vailaʻau faʻaleaganuʻu ma i le atinaʻeina o oloa faʻamaʻi.

● Ono Aafiaga OBacopa Monnieri

1. Faʻaleleia le Manatu ma le Faʻamatalaga

O le Bacopa e tele faʻamanuiaga faʻapitoa, ae atonu e sili ona lauiloa ona o lona gafatia e faʻaleleia ai le mafaufau ma le mafaufau. Le masini muamua leaBacopafaʻaleleia le manatua ma le malamalama e ala i le faʻaleleia o fesoʻotaʻiga synaptic. Aemaise lava, o le vao e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe ma le faʻateleina o dendrites, lea e faʻaleleia ai le faʻailoga nerve.

Fa'aaliga: Dendrites e pei o lala neura fa'alautelega e maua ai fa'ailo o lo'o sau, o le fa'amalosia o nei "uaea" o feso'ota'iga o le neura e i'u ai ina fa'aleleia le gaioiga o le mafaufau.

O suʻesuʻega ua maua ai o le Bacoside-A e faʻaosofia ai sela neura, e sili atu ai le faʻafeiloaʻi o synapses i lagona o neura o loʻo oʻo mai. O le Bacopa ua faʻaalia foi e faʻaleleia ai le mafaufau ma le mafaufau e ala i le faʻaosofiaina o le gaioiga o le hippocampal e ala i le faʻateleina o le protein kinase i totonu o le tino, lea e faʻaogaina ai auala eseese.

Talu ai o le hippocampus e taua tele i le toetoe o gaioiga uma, e talitonu tagata suʻesuʻe o se tasi lea o auala muamua e faʻaleleia ai e Bacopa le faiʻai.

O isi suʻesuʻega ua faʻaalia ai o faʻaopoopoga i aso uma maBacopa monnieri(i tui o le 300-640 mg i le aso) e mafai ona faʻaleleia:

Manatua galue

Manatu fa'avanoa

Manatua le iloa

Fa'alogoga

Ole fua ole a'oa'oga

Fa'alototelega manatua

Fa'atuai galuega toe manatua

Faamanatu upu

Manatu vaaia

1 (2)

2. Faʻaitiitia le Faʻalavelave ma le popole

Pe o mea tau tupe, agafesootai, faaletino, mafaufau, po o lagona, o le atuatuvale o se mataupu pito i luga i le tele o olaga o tagata. O le taimi nei e sili atu nai lo se isi lava taimi, o loʻo vaʻavaʻai tagata e sosola ese i soʻo se auala talafeagai, e aofia ai fualaau faʻasaina ma le ava malosi. Peitai, o mea e pei o fualaau faasaina ma le ava malosi e mafai ona i ai ni aafiaga leaga i le mafaufau ma le soifua maloloina faaletino o se tagata.

Atonu e te fia iloa lena meaBacopaei ai se talaʻaga umi o le faʻaaogaina e avea o se faʻamaʻi o le neura e faʻamalolo ai lagona o le popole, popole, ma le faʻalavelave. E mafua ona o le adaptogenic properties a Bacopa, lea e faʻaleleia ai le malosi o le tino e faʻafetaui ai, fegalegaleai ma, ma toe faʻaleleia mai le atuatuvale (mafaufau, faaletino. , ma lagona). O le Bacopa o loʻo faʻaaogaina nei uiga faʻafetaui i se vaega ona o lona faʻatonutonuina o neurotransmitters, ae o lenei vao anamua e aʻafia ai foi le maualuga o cortisol.

E pei ona e silafia, o le cortisol o le hormone fa'amamafa muamua a le tino. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le maualuga o le cortisol e mafai ona faʻaleagaina ai lou faiʻai. O le mea moni, ua iloa e le au suʻesuʻe o le neuroscientists o le faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona mafua ai suiga umi i le fausaga o le faiʻai ma gaioiga, e mafua ai le faʻaalia o nisi o polotini e faʻaleagaina ai neu.

O le faʻalavelave faʻafuaseʻi e oʻo atu ai foi i le faʻaleagaina o le oxidative i neu, lea e mafai ona i ai ni aʻafiaga leaga eseese, e aofia ai:

Ga'i mafaufau

Neuron cell mate

Fa'aletonu faiga filifiliga

Atrophy o le fai'ai tele.

O le Bacopa monnieri o loʻo i ai mamana malosi e faʻamalolo ai le atuatuvale, neuroprotective properties. O suʻesuʻega a tagata na faʻamauina ai aʻafiaga adaptogenic o Bacopa monnieri, e aofia ai le faʻaitiitia o cortisol. O le maualalo o le cortisol e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o lagona o le atuatuvale, lea e le gata ina faʻaleleia ai lagona, ae faʻateleina foi le taulaʻi ma le gaosiga. E le gata i lea, talu ai ona o le Bacopa monnieri e faʻatonutonuina le dopamine ma le serotonin, e mafai ona faʻaitiitia le faʻalavelave faʻalavelave i le dopamine ma le serotonin i totonu o le hippocampus ma le pito i luma o le cortex, ma faʻamalosia atili ai uiga adaptogenic o lenei vao.

Bacopa monnierifa'atuputeleina fo'i le gaosiga o le tryptophan hydroxylase (TPH2), o se enzyme e mana'omia mo le tele o fa'agaioiga o le tino, e aofia ai le serotonin synthesis. O le mea pito sili ona taua, o le bacoside-A, o se tasi o mea aoga autu i Bacopa monnieri, ua faʻaalia e faʻamalosia ai le gaioiga GABA. O le GABA o se neurotransmitter faʻafilemu, faʻalavelave. E mafai e le Bacopa monnieri ona faʻaleleia le gaioiga o le GABA ma faʻaitiitia ai le gaioiga o le glutamate, lea e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia ai lagona o le popole e ala i le faʻaitiitia o le faʻagaoioia o neu e mafai ona faʻateleina. - lelei" vibe.


Taimi meli: Oke-08-2024