ulu itulau - 1

tala fou

Rosmarinic Acid: Ose Fa'asoa Fa'amoemoeina ma Fa'amanuiaga Eseese mo le Soifua Maloloina

img (1)

O le a leRosmarinic acid?

O le Rosmarinic acid, o se polyphenol masani o loʻo maua i laʻau eseese e pei o le rosemary, oregano, ma le basil, o loʻo faʻalogoina mo lona aoga faʻalesoifua maloloina. O suʻesuʻega faʻasaienisi talu ai nei na faʻaalia ai lona aoga i le faʻafefeina o le mumū, faʻamaʻi faʻamaʻi, ma faʻamaʻi pipisi o microbial, ma avea ai ma faʻamoemoega faʻapitoa mo faʻaoga eseese i le matata o vailaʻau ma le soifua maloloina.

img (3)
img (4)

O Faamanuiaga oRosmarinic acid:

I se suʻesuʻega suʻesuʻe na lolomiina i le Journal of Medicinal Food, na faʻaalia ai e le au suʻesuʻe uiga faʻamaʻi o le rosmarinic acid, ma faʻamaonia ai lona gafatia i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e pei o le gasegase ma le sela. O le tuufaatasiga na maua e taofia ai le gaosiga o molelaʻau pro-inflammatory, ma faʻaitiitia ai le mumū ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga e fesootaʻi. O lenei suʻesuʻega e tatalaina ai avanoa fou mo le atinaʻeina o togafitiga faʻale-natura.

E lē gata i lea,rosmarinic acidua fa'aalia le mata'ina o le gaioiga fa'aantioxidant, fa'amama lelei le fa'asa'olotoina ma le puipuia o sela mai fa'aleagaina fa'ama'i. E iai sona aafiaga taua mo le puipuia ma le puleaina o faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai maʻi cardiovascular ma tulaga neurodegenerative. O le malosi o le fa'alapotopotoga e fa'afetaui ai ala fa'ama'i fa'ama'i fa'ama'i e maua ai se auala fa'afiafiaina mo le atina'eina o togafitiga fa'ama'i fa'ama'i.

I le faaopoopo atu i lona anti-inflammatory ma antioxidant properties, o le rosmarinic acid ua faʻaalia le gaioiga antimicrobial e faasaga i le tele o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai siama, siama, ma sigi. O le mea lea e avea ai ma sui taua mo le atinaʻeina o vailaʻau faʻamaʻi faʻanatura, aemaise i le vaitau o le faʻateleina o le tetee atu i vailaau faʻamaʻi. O le malosi o le fa'aogaina e taofia ai le tuputupu a'e o microbial ma le fa'atupuina o le biofilm o lo'o i ai se folafolaga mo le togafitia o fa'ama'i pipisi.

img (2)

O fa'aoga talafeagai orosmarinic acidfa'alautele atu i tala atu o vaila'au fa'aleaganu'u, fa'atasi ai ma lona tu'ufa'atasia i le tausiga o le pa'u ma mea teuteu. O ona uiga fa'aanti-inflammatory ma antioxidant ua avea ai ma mea e aulelei mo fa'atūlaga autu e fa'atatau i le fa'aleleia o le soifua maloloina o le pa'u ma fa'asagatau fa'ailoga o le matua. O le fa'alenatura o le rosmarinic acid e fa'aleleia atili ai lona apili i le aulelei ma le soifua maloloina.

I le fa'ai'uga, o le fa'atuputeleina o fa'amaumauga fa'asaienisi e lagolagoina le aoga orosmarinic acido lo'o fa'amamafaina lona gafatia e avea o se fa'alapotopotoga fa'apitoa ma fa'amanuiaga fa'alesoifua maloloina eseese. Mai lona anti-inflammatory ma antioxidant properties i lona antimicrobial activity, o lenei polyphenol natura o loʻo i ai folafolaga mo faʻaoga eseese i vailaʻau, paʻu, ma tua atu. A o faʻaauau pea suʻesuʻega i lenei matata, o le gafatia o le rosmarinic acid i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina o le tagata ma le soifua manuia ua faʻateleina.


Taimi meli: Sep-04-2024