ulu itulau - 1

tala fou

Suʻesuʻega Fou Faʻaalia le Faʻamanuiaga mo le Soifua Maloloina o Apigenin: Science News Update

O se suʻesuʻega talu ai nei na lomia i le Journal of Nutritional Science ua faʻamalamalamaina ai le manuia o le soifua maloloina o le apegenin, o se mea faʻanatura e maua i nisi o fualaau aina ma fualaau faisua. O le suʻesuʻega, na faʻatautaia e se vaega o tagata suʻesuʻe i se iunivesite taʻutaʻua, na suʻesuʻeina ai aʻafiaga o le apegenin i le soifua maloloina o tagata ma maua ai faʻamanuiaga manuia e mafai ona i ai ni aafiaga taua mo le tulaga o meaʻai ma le soifua maloloina.

az
to'i

Apigenin: Le Fa'akomepiuta Fa'akomepiuta Faia Galu i Su'esu'ega Fa'asaienisi :

Apegenin o se flavonoids e masani ona maua i meaʻai e pei o le pasili, seleni, ma le lauti chamomile. O le suʻesuʻega na faʻaalia ai o le apegenin e iai le malosi o le antioxidant ma le anti-inflammatory properties, lea e mafai ona avea ma meafaigaluega taua i le puipuia ma le togafitia o faʻamaʻi eseese. Na maua foi e le au suʻesuʻe o le apegenin e mafai ona taofia le tuputupu aʻe o sela o le kanesa, ma avea ai ma sui tauva mo togafitiga o le kanesa.

E le gata i lea, o le suʻesuʻega na maua ai o le apegenin e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o le faiʻai. Na matauina e le au suʻesuʻe o le apegenin e iai le malosi e puipuia ai neu mai le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le mumū, o mea masani ia i faʻamaʻi neurodegenerative e pei o Alzheimer ma Parkinson. O lenei suʻesuʻega e tatalaina ai avanoa fou mo le atinaʻeina o togafitiga faʻavae apegenin mo faʻafitauli o le neurological.

I le faʻaopoopoga i lona aoga faʻalesoifua maloloina, na maua foi le apegenin e iai sona aafiaga lelei i le soifua maloloina o le gutu. Na matauina e le au suʻesuʻe o le apegenin e iai aʻafiaga faʻamaʻi, faʻaleleia le tuputupu aʻe o siama aoga lelei ma faʻaleleia le soifua maloloina atoa. O lenei su'esu'ega e mafai ona i ai ni a'afiaga taua mo le togafitia o fa'afitauli o le manava ma le fa'atumauina o se faiga maloloina lelei.

ac

I le aotelega, o suʻesuʻega o lenei suʻesuʻega o loʻo faʻamaonia ai le gafatia o le apegenin e avea o se tuufaatasiga faʻanatura malosi ma le tele o faʻamanuiaga faʻalesoifua maloloina. E talitonu le au suʻesuʻe o nisi suʻesuʻega i mea tau togafitiga o le apegenin e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o togafitiga fou mo faʻamaʻi eseese, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le soifua maloloina atoa ma le soifua maloloina. Faatasi ai ma lona antioxidant, anti-inflammatory, ma neuroprotective properties, o le apegenin e mafai ona toe suia le fanua o meaʻai ma vailaʻau.


Taimi meli: Iul-30-2024