ulu itulau - 1

tala fou

A'oa'o po'o le a le NMN ma ona aoga mo le soifua maloloina ile 5 minute

I tausaga talu ai nei,NMN, lea ua lauiloa i le lalolagi atoa, ua tele naua suʻesuʻega vevela. O le a le tele o lou iloa e uiga i le NMN? I aso nei, o le a tatou taulai atu i le faʻalauiloaina o le NMN, lea e alofagia e tagata uma.

NMN 1

● O le āNMN?
O le NMN e taʻua o le β-Nicotinamide Mononucleotide, poʻo le NMN mo se pupuu. O le NMN e lua diastereomers: α ma le β. Ua maua su'esu'ega e na'o le β-ituaiga NMN e iai gaioiga fa'aola. I le faʻatulagaina, o le mole e aofia ai le nicotinamide, ribose, ma le phosphate.

NMN 2

O le NMN o se tasi o mea muamua o le NAD +. I se isi faaupuga, o le aʻafiaga autu o le NMN e maua e ala i le liua i le NAD +. A o tatou matutua, o le maualuga o le NAD + i le tino o le tagata e faasolosolo malie ona faʻaitiitia.

I le 2018 Aging Biology Research Compilation, e lua auala autu o le matua o tagata na aoteleina:
1. Fa'aleagaina e mafua mai i le fa'ama'i fa'ama'i (fa'ailoga fa'ama'i eseese)
2. Fa'aitiitia le maualuga ole NAD+ i sela

Ole numera tele o taunuʻuga tau aʻoaʻoga ile suʻesuʻega a le NAD+ e tetee atu i le matua o le lalolagi, e lagolagoina le faʻaiʻuga o le faʻateleina o le NAD + e mafai ona faʻaleleia atili le soifua maloloina i le tele o itu ma faʻatuai ai le matua.

 O le a le aoga o le Soifua MaloloinaNMN?
1. Faʻateleina le NAD + anotusi
O le NAD + o se mea taua mo le faatumauina o le gaioiga o le tino. E i ai i sela uma ma auai i le faitau afe o gaioiga faʻaletino i totonu o le tino. E sili atu i le 500 enzymes i le tino o le tagata e manaʻomia le NAD +.

NMN 3

Mai le ata, e mafai ona tatou vaʻaia o aoga o le faʻaopoopoina o le NAD + i totoga eseese e aofia ai le faʻaleleia o le soifua maloloina o le faiʻai ma le neura, ate ma fatugaʻo, toto toto, fatu, lymphatic tissue, totoga fanau, pancreas, adipose tissue, ma maso.

I le 2013, o se au suʻesuʻe na taʻitaʻia e le Polofesa David Sinclair o le Harvard Medical School na faʻamaonia e ala i faʻataʻitaʻiga e faʻapea, ina ua maeʻa le tuʻuina atu o le NMN mo le vaiaso e tasi, o le maualuga o le NAD + i isumu 22-masina-matua na faʻateleina, ma faʻailoga autu o meaola e fesoʻotaʻi ma le homeostasis mitochondrial ma galuega maso na toe faʻafoʻi i le tulaga o tamaʻi isumu e tutusa ma le 6 masina.

2. Fa'agaoioia polotini SIR
O suʻesuʻega i le 20 tausaga ua tuanaʻi ua iloa ai o le Sirtuins o loʻo i ai se matafaioi faʻatonutonu tele i le toetoe lava o galuega faʻaoga uma, e aʻafia ai faiga faʻaletino e pei o le mumū, tuputupu aʻe o le cell, circadian rhythm, metabolism malosi, galuega neuronal ma le faʻalavelave faʻalavelave.

Sirtuins e masani ona taʻua o le aiga protein umi, o se aiga o NAD +-faʻalagolago i polotini deacetylase.

NMN 4

I le 2019, na maua ai e Polofesa Kane AE o le Matagaluega o Genetics i le Harvard Medical School ma isiNMNose mea taua mo le tuʻufaʻatasia o le NAD + i le tino. A maeʻa ona faʻateleina e le NMN le maualuga o le NAD + i totonu o sela, o le tele o ona aafiaga aoga (e pei o le faʻaleleia o le metabolism, puipuia o le cardiovascular system, ma isi) e maua e ala i le faʻagaoioia o Sirtuins.

3. Toe fa'aleagaina DNA
faʻaopoopoga i le aʻafiaina o le gaioiga a Sirtuins, o le maualuga o le NAD + i le tino o se mea taua foi mo le DNA repair enzyme PARPs (poly ADP-ribose polymerase).

NMN 5

4. Faʻateleina le metabolism
Metabolism o se faʻaputuga o vailaʻau faʻasolosolo e faʻatumauina ai le ola i meaola, faʻatagaina i latou e ola ma fanafanau, tausia o latou fausaga, ma tali atu i le siosiomaga. Metabolism o se gaioiga lea e faʻaauau ai ona fesuiaʻi mea ola ma le malosi. O le taimi lava e tu ai, o le a muta le ola o le tino. Na maua e Polofesa Anthony o le Iunivesite o Kalefonia ma lana 'au o le NAD + metabolism ua avea ma togafitiga talafeagai mo le faʻaleleia o faʻamaʻi faʻamaʻi matua ma faʻalauteleina le soifua maloloina o le tagata ma le ola.

5. Fa'aolaina le fa'afouina o le va'a toto ma fa'atumauina le elasticity va'a toto
O alatoto o ni mea taua mo le felauaiga o le okesene ma meaʻai, faʻagaioiina o le carbon dioxide ma metabolites, ma faʻatonutonu le vevela o le tino. A o tatou matutua, e faasolosolo malie lava ona mou atu le fetuutuunai o alatoto, ma malo, mafiafia, ma vaapiapi, ma mafua ai le "arteriosclerosis."

NMN 6

I le 2020, o se suʻesuʻega a nisi o tamaiti aʻoga PhD mai le Zhejiang University of Technology i Saina, e aofia ai Sh, na maua ai ina ua maeʻa le tuʻuina atuNMNi isumu faʻanoanoa, o faʻamaoniga o le atuatuvale na faʻaitiitia e ala i le faʻateleina o le NAD + maualuga, faʻagaoioia Sirtuin 3, ma faʻaleleia le metabolism o le malosi mitochondrial i le hippocampus ma sela o le ate o le faiʻai o isumu.

6. Puipui le soifua maloloina o le fatu
O le fatu o le okeni pito sili ona taua i le tino o le tagata ma e taua mo le faatumauina o le gaioiga o le fatu. O le faʻaitiitia o le maualuga o le NAD + e fesoʻotaʻi ma le pathogenesis o faʻamaʻi cardiovascular eseese. O le tele o suʻesuʻega faʻavae ua faʻaalia foi o le faʻaopoopoina o le coenzyme I e mafai ona manuia ai faʻataʻitaʻiga o faʻamaʻi fatu.

7. Tausia le soifua maloloina ole fai'ai
O le faaletonu o le neurovascular e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le mafaufau vave ma le neurodegenerative. O le faatumauina o le neurovascular function e taua tele mo le puipuia o faʻamaʻi neurodegenerative.

NMN 7

O a'afiaga e pei o le ma'i suka, toto maualuga i le ogatotonu o le olaga, lapo'a i le vaeluagalemu o le olaga, le toaga i le tino ma le ulaula e feso'ota'i uma lava ma fa'ama'i vascular ma le fa'ama'i o le Alzheimer.

8. Fa'aleleia le fa'alogoina o le inisalini
O le ma'ale'ale o le inisalini e fa'amatala ai le maualuga ole tete'e ole inisalini. O le fa'aitiitia o le fa'alogoina o le inisalini, o le fa'aitiitia fo'i lea o le pa'u o le suka.

O le tetee atu i le inisalini e faasino i le faaitiitia o le lagona o totoga o le inisalini i le gaioiga o le inisalini, o lona uiga, o se tulaga lea e maua ai e se fua masani o le inisalini se maualalo ifo nai lo le masani masani. O le mafua'aga autu o le ma'isuka ituaiga 2 o le maualalo o le inisalini fa'alilo ma le maualalo o le lagona o le inisalini.

NMN 8

NMN, e fai ma faʻaopoopoga, e mafai ona fesoasoani e faʻaleleia le faʻaogaina o le inisalini e ala i le faʻateleina o le maualuga o le NAD +, faʻatonutonu auala metabolic, ma le faʻaleleia o galuega mitochondrial.

9. Fesoasoani ile puleaina o le mamafa
O le mamafa e le gata e afaina ai le lelei o le olaga ma le soifua maloloina, ae avea foi ma se faʻalavelave mo isi faʻamaʻi tumau. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le NAD precursor β-nicotinamide mononucleotide (NMN) e mafai ona toe faʻafoʻi nisi o aʻafiaga leaga o le taumafa maualuga-gaʻo (HFD).

I le 2017, Polofesa David Sinclair o le Harvard Medical School ma se au suʻesuʻe mai le Australian Medical School na faʻatusatusaina tamaʻitaʻi lapopoa na faʻamalositino i luga o le taʻavale mo le 9 vaiaso pe na tui ile NMN i aso uma mo le 18 aso. O faʻaiʻuga na faʻaalia ai o le NMN e foliga mai e sili atu le malosi o le gaʻo o le ate ma le faʻasologa nai lo le faʻamalositino.

●Saogalemu oNMN
O le NMN e manatu e saogalemu i suʻesuʻega manu, ma o taunuuga e faʻamalosia. E 19 le aofaʻi o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga a tagata na amataina, lea e 2 na faʻasalalau faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga.

O se au suʻesuʻe mai le Washington University School of Medicine i St. Louis na lolomiina se tusiga i luga o le tusi faʻasaienisi pito i luga "Saienisi", faʻaalia ai taunuuga o le suʻesuʻega muamua a le tagata i le lalolagi, faʻamaonia le aoga metabolic o le NMN i le tino o le tagata.

●NEWGREEN Sapalai NMN Paʻu / Kapsul / Liposomal NMN

NMN 10
NMN 9

Taimi meli: Oke-15-2024