ulu itulau - 1

tala fou

L-Valine: Ole Amino Acid Taua mo Muscle Health

L-Valine, o se amino acid taua, ua faia galu i le sosaiete faasaienisi mo lona sao taua i le soifua maloloina maso. O se suʻesuʻega talu ai nei na lomia i le Journal of Nutrition na faʻaalia ai le taua o le L-Valinei le faʻalauiloaina o le muscle protein synthesis ma fesoasoani i le toe faʻaleleia o maso pe a uma le faʻamalositino. O lenei suʻesuʻega ua faʻaosofia ai le fiafia i faʻamanuiaga faʻapitoa o le L-Valinefaʻaopoopoga mo tagata taʻalo ma tagata taʻitoʻatasi o loʻo vaʻavaʻai e faʻaleleia o latou soifua maloloina maso.

CAC58D~1
3

L-Valine'sAafiaga i le Soifua Maloloina ma le Soifua Maloloina Faʻaalia:

Fa'asaienisi, L-Valineo se tasi lea o le tolu lala-chain amino acids (BCAAs) faatasi ai ma le L-leucine ma le L-isoleucine. O nei BCAA e taua tele i le metabolism maso ma e sili ona taua mo tagata taʻaloga ma tino. L-Valine, aemaise lava, ua faʻaalia e taua tele mo le faatumauina o le paleni o le nitrogen i totonu o le tino, lea e taua tele mo le tuputupu aʻe o maso ma toe faʻaleleia.

O le suʻesuʻega na faia e se vaega o tagata suʻesuʻe i se iunivesite taʻutaʻua na aofia ai se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻataʻitaʻiga lea na tuʻuina atu ai i tagata auai le L-Valinefa'aopoopoga a'o le'i faia ma pe a mae'a fa'amalositino. O faʻaiʻuga na faʻaalia ai se faʻaopoopoga tele i le faʻaogaina o le protein maso ma se taimi vave toe faʻaleleia i le vaega na maua le L-Valinefa'atusatusa i le vaega fa'atonutonu. O lenei mea e maua ai faʻamaoniga malosi mo faʻamanuiaga faʻapitoa ole L-Valinefa'aopoopoga i le fa'aleleia o le soifua maloloina o maso ma le fa'atinoga.

E le gata i lea, L-Valinua maua e fai sona sao i le gaosiga o le malosi i le taimi o faamalositino. Ua iloa o le glucogenic amino acid, o lona uiga e mafai ona liua i le kulukose e maua ai le malosi mo maso i le taimi umi o gaioiga faaletino. O le mea lea e fai ai L-Valineo se vaega taua i le metabolism o le malosi o sela maso, faʻamamafa atili lona taua mo tagata taʻalo ma tagata fiafia.

q2

I le faaiuga, o molimau faasaienisi e lagolagoina le matafaioi a L-Valinei le soifua maloloina maso ma le faʻatinoga e faʻamalosi. Faatasi ai ma lona gafatia e faʻaleleia le faʻaogaina o maso protein, fesoasoani i le toe faʻaleleia o maso, ma saofagā i le gaosiga o le malosi i le taimi o faʻamalositino, L-Valineua alia'e mai ose fa'aopoopoga manuia mo tagata ta'ito'atasi o lo'o va'ava'ai e fa'amalieina o latou soifua maloloina maso ma ta'aloga ta'aloga. A o faʻaauau pea suʻesuʻega i lenei vaega, L-Valineua sauni e avea ma tagata autu i le matata o taumafa tau taaloga ma faamalositino faamalositino.


Taimi meli: Aukuso-12-2024